Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019


«Στη ”Φλόγα του Ησαΐα” η Παγκόσμια πρωταθλήτρια κολύμβησης με αναπηρία Έφη Γκουλή»
Η Οργανωτική Επιτροπή του Ορεινού Αγώνα ”Φλόγα του Ησαΐα”, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη παρουσία της Παγκόσμιας πρωταθλήτριας κολύμβησης με αναπηρία, Έφης Γκουλή, στο μεγάλο αθλητικό γεγονός του χωριού μας, τη Κυριακή 31 Μαρτίου 2019.
Είναι μεγάλη μας τιμή να βραβεύσουμε αυτή τη σπουδαία αθλήτρια, στη πλατεία που επισκεπτόταν στα παιδικά της χρόνια, αλλά και σήμερα.
Λίγα λόγια για την Έφη Γκουλή :
Η Έφη κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 100 μέτρα πρόσθιο , στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης, που πραγματοποιήθηκε στο Μεξικό το Δεκέμβριο του 2017. Χάλκινη στο Πανευρωπαϊκό του Δουβλίνου στα 100 μ. πρόσθιο, καθώς επίσης κατέλαβε την 6η και την 7η θέση σε Πανευρωπαϊκούς Αγώνες στα 100 μ. πρόσθιο και 200 μ. μεικτή ατομική. Έχει κάνει πανελλήνια ρεκόρ στα 100 μ. πρόσθιο, 100 μ. πεταλούδα, 200 μ. μεικτή ατομική, καθώς και στα 50, 100 και 400 μ. ελεύθερο. Καθημερινά αποδεικνύει ότι η αναπηρία δεν αποτελεί εμπόδιο σε τίποτα.
Γεννήθηκε στην Αθήνα πριν από 23 χρόνια. Κατοικεί στη Πετρούπολη και έχει έναν μικρότερο αδερφό, τον οποίο υπέρ αγαπά και φροντίζει πάντα. Όπως έχει δηλώσει σε συνεντεύξεις της, το δεξί της χέρι κόπηκε κατά τη διάρκεια της κύησης της μητέρας της από τον ομφάλιο λώρο. Πρόκειται για μια εξαιρετικά σπάνια περίπτωση, τόσο για την Ελλάδα όσο και για το εξωτερικό.
Η ενασχόλησή της με το κολύμπι ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία, πρωτίστως για λόγους υγείας. Έπρεπε να κολυμπάει για να μην ατροφήσει το χέρι της. Για πρώτη φορά μπήκε στη πισίνα 3,5 ετών. Το πρώτο μετάλλιο ήρθε για την Έφη όταν ήταν 13 ετών, σε αγώνες όπου συμμετείχε στη Θεσσαλονίκη, κερδίζοντας με τη μία πέντε χρυσά μετάλλια και φυσικά μια τεράστια ικανοποίηση.
Πριν 5 χρόνια πέρασε στη Σχολή ΜΜΕ του ΕΚΠΑ. Ελάχιστα μαθήματα της απομένουν για να πάρει στα χέρια της το πτυχίο της, ενώ ταυτόχρονα προετοιμάζεται για τους Παραολυμπιακούς του Τόκιο το 2020. Η Έφη θέλει να είναι στην τελική οκτάδα του Τόκιο και δεν θα σταματήσει να προσπαθεί γι’ αυτό. Για την Έφη Γκουλή δεν υπάρχουν εμπόδια. Δεν υπήρξαν ποτέ, για την ακρίβεια και δεν θα υπάρξουν, γιατί η ίδια έμαθε να βλέπει μπροστά της μόνο όρια έτοιμα να ξεπεραστούν κι όχι καταστάσεις και ανθρώπους που μπορούν να τη σταματήσουν.
”Φλόγα του Ησαΐα” 
Κυριακή 31 Μαρτίου 2019
Πλατεία Δεσφίνας
Ώρα 10:00 π.μ
Σας περιμένουμε να χειροκροτήσουμε αυτή τη σπουδαία αθλήτρια με τη τεράστια ψυχική δύναμη.



1 σχόλιο: