Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019



«Ο θρύλος των βουνών Φάνης Αρκουμάνης στη ”Φλόγα του Ησαΐα”» !!!
Τεράστια τιμή για την Οργανωτική Επιτροπή του Ορεινού Αγώνα ”Φλόγα του Ησαΐα”, η συμμετοχή στον αγώνα μας, ενός θρύλου των βουνών, του Φάνη Αρκουμάνη.
Ο μεγάλος αυτός δρομέας απο τη Πάτρα είναι λάτρης του βουνού, μιας και έχει γεννηθεί σε αυτό. Έχει τρέξει στα Ιμαλάια, έχει ταξιδέψει σε όλο το κόσμο μέσω του mountain running και γενικά είναι πρωτεργάτης του ορεινού τρεξίματος, γνωρίζοντας καλύτερα απο το καθένα για την δυναμική αυτού του σπορ.
Όταν αποφάσισε να ασχοληθεί με το ορεινό τρέξιμο ήταν λογικό να το αγαπήσει και μέσα από αυτό να διακριθεί και να ξεχωρίσει με τις επιδόσεις του.
Ο Φάνης Αρκουμάνης μεγάλωσε στα βουνά των Τζουμέρκων στην Άρτα και έχοντας μία φυσική κλίση προς τον αθλητισμό, ασχολήθηκε με το τρέξιμο και τις μακρινές αποστάσεις, κάνοντας μαραθώνιους, ημιμαραθώνιους και πετυχαίνοντας αρκετά καλούς χρόνους στην άσφαλτο, όπως την λέει πλέον (ο καλύτερος του χρόνος ήταν 2':39 σε μαραθώνιο).
Έχει συμμετάσχει σε δεκάδες αγώνες μεγάλων και μικρότερων αποστάσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, έχει ταξιδέψει σε πολλά μέρη και έχει γνωρίσει ανθρώπους και πολιτισμούς.
Μέσα από το ορεινό τρέξιμο έχει γυρίσει σχεδόν όλα τα μονοπάτια των Ιταλικών και των Γαλλικών Άλπεων, με πιο ξεχωριστή εμπειρία το ανέβασμα των Ιμαλαΐων στο Νεπάλ, σε αγώνα 330 χιλιομέτρων, ανεβαίνοντας από τα 2.500 στα 4.500 μέτρα υψόμετρο, σε συνθήκες πολύ δύσκολες όχι μόνο για να τρέξεις, αλλά ακόμη και για να αναπνεύσεις.
Επίσης μοναδική εμπειρία για τον Φάνη Αρκουμάνη ήταν ο "Γύρος των Γιγάντων" στις Άλπεις της Ιταλίας. Μιλάμε για έναν αγώνα 330 χιλιομέτρων, όπου περιλαμβάνει όλες σχεδόν τις κορυφές των Ιταλικών Άλπεων και παίρνουν κάθε φορά μέρος επίλεκτοι αθλητές από όλο τον κόσμο. Ο αγώνας αυτός είναι non stop, τρέχεις δηλαδή χωρίς σταματημό. Ο ίδιος τερμάτισε 28ος στους 800 αθλητές, σε έναν αγώνα που το 60% των αθλητών δεν καταφέρνει να τερματίσει.
Καλωσορίζουμε το ”θρύλο” Φάνη Αρκουμάνη στη «Φλόγα του Ησαΐα» !!
_________________________________________________

”Φλόγα του Ησαΐα”
2ος Ορεινός Αγώνας
Κυριακή 31 Μαρτίου 2019
Ώρα 10:00
Πλατεία Δεσφίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου